onsdag 27. april 2011

Engelske scones med orange curd

Jeg må visst ha blitt litt påvirket av det forestående
 bryllupet i England.
Det har vært mye om dette i media i den siste tiden.

I fjor sommer ferierte vi i London,
det var en fantastisk ferie.
Bl.a besøkte vi landsbyen Windsor utenfor London.
Der spiste vi engelske scones med alt tilbehør.
Lemon curd og pisket krem.
Og en stor kanne deilig te.

I dag har jeg laget scones, som jeg serverte
med appelsin krem, istedenfor sitronkrem.
Derfor ble Lemon Curd til Orange Curd.

Det var kjempegodt.
Denne gangen ble det uten krem eller rømme til.



OPPSKRIFT PÅ SCONES


500 gr hvetemel
150 gr kaldt smør
2 ts bakepulver
1,5 dl sukker

kjøres i hurtigmikseren

Blandes med 3 egg som er pisket sammen med 2 dl melk

Ta på mer hvetemel, dersom deigen er for løs.
Må ikke knaes for mye, bare lett sammen og deles i 4 deler.
Lag så 4 runde kaker, se bildet her.
Settes SÅ påstekebrettet, to på hvert brett,
deles så i fire deler med en kniv, pensles med vispet egg.

Stekes på ca 200 grader i 12 - 15 min, til de har fått fin farve.


Oppskriften på lemon curd fant jeg her

Byttet bare ut sitron med appelsin.

Servert med en kopp god kaffe i yndlingskoppen min.


1 kommentar:

  1. det ser kjempe godt ut! Takk for at du deler oppskrift.
    Klem

    SvarSlett