mandag 12. juli 2010

Mymlen og My på tur, del 3

Mymlen og My er fortsatt i Sør - Varanger kommune. En dag tok vi en liten kjøretur til grensa til Russland. Den ligger på Storskog, ikke mange km fra Kirkenes sentrum. Norges grense mot Russland er på 196 km og er nok Norges best bevoktede. Den er også en Schengen passering.
Se på kartet under her.

Her vaier de to lands flagg side om side.I følge Tollvesenet var det i 2009 godt over 100 000 grensepasseringer på denne stasjonen.
Det egentlige formålet med denne lille turen var selvfølgelig ikke å ta en titt på grensestasjonen, for det er ikke så mye å se på. Vi hadde heller ikke tenkt oss noen tur til Russland, det får være til en annen gang.
Vi ville besøke denne lille suvenirkiosken. Den er stappfull av Russiske suvenirer, det meste selges vel muligens til turister. De kommer bl.a. i store busser når Hurtigruta har stopp på sin endeholdeplass på Kirkenes. Nå har vi vært her noen ganger tidligere, så vårt suvenirbehov er ikke så stort.
Men jeg fikk nå lov å ta noen bilder inne i kiosken.
Man kan vel si at det er fargerik saker. Det meste er trearbeider, lakkerte bokser, små og store dukker, slike med mange inni hverandre. Noen kan jo være veldig fine, forseggjorte og ganske dyre.
Det er nok mye arbeid som ligger bak.
Jeg har tidligere kjøpt en del, men det har vært under russiske torgdager på Kirkenes.
Da kommer busslass med selgere og selger tingene sine på torget i sentrum, da kan man gjøre en god handel, bl.a. på krystall og serviser.
Skal vise mer av dette i et annet innlegg.

Jeg kjøpte disse små tingene, en fin liten fluesopp til lille T, som minne fra bestemors hjemsted.
Etterpå satt vi oss på benken utenfor, spiste en is og nøt det fine været, sol og ikke for varmt.

1 kommentar: