torsdag 1. desember 2011

Kakebaksten er i gang, og jeg baker med SMØR.

Her i huset er det ingen SMØR MANGEL.
Og nå er jeg godt i gang med kakebaksten.
Det vil si jeg baker kun en sort, og det er
Berlinerkranser.
Men til gjengjeld i enorme mengder.
Derfor har det inntil nå nesten vært KRISE,
pga smørmangel.

En ting er sikkert, disse kakene er dyre og gode.
Og enda har jeg ikke kjøpt smøret
på Finn. no til 300,- for et halvt kilo.

Jeg har hatt mine utsendte
medarbeidere ute på smørjakt.
Den ene fant noe smør i Lier i Buskerud Fylke
og den andre dro til Stockholm på jakt etter smør.

Nå skrøner jeg litt, min datter var på kurs i Stockholm
og tok med seg noen pakker svensk smør hjem.
Hun dro ikke ens ærend dit for å kjøpe smør.
Det ville vært for galt.
Den lykkelige eier av svensk smør.
Må brukes kun til spesielle og meget nødvendig matlaging og baking.

I dag har jeg altså bakt noen hundre berlinerkranser.
De er kjempegode.
Hvis du vil bake etter min oppskrift og fremgangsmåte,
så trykk på bildet til høyre i margen på bloggen.
Jeg lagde et innlegg i fjor til jul med
trinn for trinn fremgangsmåte.

Musene må ikke få tak i den siste smørpakken.




Det er vel ingen forskjell på norsk og svensk smør.
Smør er smør, sa mannen.


2 kommentarer:

  1. Det hører jo ingen steder henne at vi må dra til Sverige for å få tak i smør ! Min datter og jeg skal ditt til onsdagen :)
    Ha en fin morgendag :)

    SvarSlett
  2. Du er hjertelig invitert på kaffe i Sofienberggata i morgen. Husk, ta med Berlinerkranse!!

    SvarSlett