Har tatt inn noen rabarbaer fra hagen.
Elsker rabarbra smaken.
Husker at da vi var barn,
så dyppet vi de sure stilkene i en kopp med sukker.
Det var godis det.
Nå har jeg prøvd meg på å lage
saft, likør og litt syltetøy av rabarbaen.
Her har jeg lagt oppkuttet rabarba
på en stort glass med tett lokk,
og helt på en hel flaske ren sprit.
Brukte vodka.
Dette glasse skal stå og godgjøre seg i opptil fire uker,
før den siles og tilsettes sukker.
Skal altså bli
Rabarbralikør.
Har aldri prøvd dette før, så det er spennende.
Håper det smaker godt, ellers så er jo alt bortkastet.
Ferdigkjøpt Rabarbralimonade fra Bølgen og Moi.
Kjempegod den også.
Her er min rabarbrasaft.
Kokte opp en stor kasserolle med vann,
lot stilkene trekke en stund,
uten å røre for mye.
Silte dette og rørte inn passe mengde med sukker.
Pluss litt rød konditorfarve, ikke mye, bare litt.
Denne fikk nå ihvertfall en fin rød farve.
Må si at den smakte kjempegodt den også,
og nesten helt gratis, bare sukkeret kostet noen kroner.
Av restene fra saftkokingen lagde jeg syltetøy.
Da bruker jeg ikke vanlig sukker, men syltesukker.
Den er ferdig tilsatt pektin,
så når massen er avkjølt,
så har den passende syltetøykonsistens.
Nå er vel snart rabarbrasesongen litt på hell,
men det hadde vært morsomt å prøve
seg på flere matretter med rabarbra.
Smulepai og chutney for eksempel.
Ja, se der ja, det virka!Yusen takk for tipset. Det har vært utrolig irriterende å ikke kunne kommentere gjennom google kontoen, men nå ser alt ut til å være i skjønneste orden:)
SvarSlettnår jeg lager rabarbralikør pleier jeg å ha en fersk fiken oppi. Det blir helt fantastisk.
SvarSlett