mandag 25. oktober 2010

JORDBÆRHJERTEOSTEKAKE

Fredag kveld lagde jeg denne ostekaken,
 med god hjelp fra lillesnuppa Tida.
Hun er alltid på plass når hun hører det er baking på gang.

Denne kaken er utrolig god, skal ikke stekes,
inneholder ikke egg, veldig lettvint å lage.
Og gjør seg utrolig godt på et kakebord.
Har brukt å lage den til alle store begivenheter i familien.
Men nå lagde jeg den i anledning av at en kollega hadde "stor dag ".



OPPSKRIFT OG FREMGANGSMÅTE :

Jeg bruker i alt 3 pk gele, ikke hurtigtypen.
Bruker her jordbærgele.

Kok opp 4 dl vann og tilsett en hel pk
 og halvparten av gelepulveret fra neste pk.
Slå dette i forma. Settes kaldt i kjøleskapet til stivning.
Viktig at gelelaget er helt stivt.

OSTEMASSEN :

Så kokes 4 dl vann opp i kasserollen,
tilsetter en og en halv pk gelepulver.
Dette må så avkjøles, jeg setter kasserollen
i kaldt vann i oppvaskkummen.

I en hurtigmikser kjører jeg en pakke lettrømme,
3 pk Maarud ost, enten naturell eller den med
ananas/ mandarinsmak, tilsetter så 100 gr melis.
Så tilsettes den avkjølte geleblandingen,
kjører noen sekunder til massen er godt blandet.
Dette heller jeg over i en større bolle og visper forsiktig inn
en pk stivpisket kremfløte.
Ikke visp for hardt.
Denne massen helles i forma over det stivnete gelelokket.
Så må kaka stå noen timer til ostemassen er stivnet.

KJEKSLAGET :

Nå kan du legge kjekslaget over.

I en hurtigmikser knuser jeg en hel pk Digestive kjeks,
tilsetter smeltet smør.
Det må være smør, ikke lettprodukter,
da kjekslaget skal bli hardt.
Passende mengde smør, slik at smulene er mettet med smør,
men ikke for mye heller, da blir kjekslaget for hardt.

Kjekssmulene øses over ostemassen,
klappes flatt med en skje, så settes forma i kjøleskapet
på nytt, når massen er hard, dypper du hele forma noen sekunder i
 varmt vann i oppvaskkummen og snues hurtig på et brett
eller et passende stort kakefat.

Så kan du pynte etter ønske, jeg har her lagt på ferske jordbær.

Ja, ja det blir jo en kjempe oppvask etter denne kaken,
alle bakebollene har vært i sving.

Men det får nå være, når du kan varte opp
med en slik fin hjerteostekake.






3 kommentarer:

  1. Du og du for en flott kake! Imponerende!
    Ostekake er en av mine favoritter:-) Tenker du gjør stor lykke med en sånn kake.

    Klem

    SvarSlett
  2. Gleder meg til jeg blir tredve, men det er heldigvis lenge til..

    SvarSlett