mandag 16. august 2010

Mymlens Macaroons Verksted

Nå har jeg bakt en ny porsjon med disse
deilige franske kakene, nemlig Macaroons.
Har sett at en del bloggedamer har vist de flotteste
bilder av fargerike kaker.
Så derfor gikk jeg i gang med stort pågangsmot.

Oppskriften og framgangsmåten fant jeg på nettstedet Recept.nu
Der kan du også se på en liten videosnutt
hvor den svenske kokken
Leila Lindholm baker disse kakene.

Jeg begynte i god tid før selve bakedagen.
Først smuttet jeg en pose mandler.
Disse lot jeg tørke noen dager i romstemperatur.
Tror ikke det er lurt å tørke mandlene i stekeovnen,
 da de fort blir mørke inni, selv om de er lyse utenpå.

Så malte jeg mandlene på min gammeldagse mandelkvern,
ikke i hurtigmikseren.
Da det skal bli til fint mandelmel.

Så skal mandlene siktes en gang alene, for å få bort store biter.

Store mandelbiter kan man jo ha i en annen kake,
det er alltids noe å bruke det til.


Eggehvitene piskes til hård skum med sukkeret.
Tilsettes gradvis.


Så siktes mandelmelet og melis sammen
og alt røres sammen med de piskede eggehvitene.


Her har jeg tilsatt rosa matfarge.

Deigen has over i sprøyteposen.

Og sprøytes  til små kaker på bakeplaten
Her har jeg brukt en silikon matte istedenfor bakepapir.
Når jeg bakte i dag, så brukte jeg bakepapir,
det gikk også veldig fint.
Det viktigste er at man har en stekeplate under stekeplaten,
altså at man bruker 2 plater oppå hverandre.
Og at kakene må være kalde før man løsner de fra bakepapiret.

Til disse rosa macaroonene lagde jeg en smørkrem
med bringebær smak som fyll.
Det var deilig.


Synes de ble ganske fine til å være første gangen.
Neste gang skal jeg lage de litt mindre, de var nok i største laget.
Jeg stekte de også litt lenger enn hva som
sto i oppskriften til Leila,
men da la jeg et ark aluminiumsfolie over,
slik at de ikke fikk brun farge.


Dette er neste porsjon jeg lagde i dag.
Da hadde jeg revet sitron i deigen for å få en frisk smak.
Da var det meningen at de skulle vært farget med gul matfarge,
men av en eller annen årsak var det orange farve som var blitt
 med meg hjem fra butikken.


Disse ble mindre og søtere, da fikk jeg
også flere utav samme oppskrift.
Til disse har jeg laget en liten porsjon med Lemon Curd,
sitronkrem som jeg skal ha som fyll.
Se oppskrift Her


Denne boka har jeg kjøpt på Capris.no
Mange fine ideer til farver og smak.
Lykke til med bakingen, de smakte
ihvertfall veldig godt, deilig myke inni.
 Selv om de ikke var så fine og glatte som kjøpe macaroons


Her er noen ideer til farver og fyll på Macaroons

4 kommentarer:

  1. Er du hjemme i dag? Sett på kaffen!

    SvarSlett
  2. Imponerende!! Det ser kjempe godt ut!
    Vet du om det fins oppskrifter uten mandler? Jeg er allergisk...
    Klem Igi

    SvarSlett
  3. Så kjempefine og delikate disse ble! og sikkert også veldig gode!
    Jeg tror du er veldig glad i farger.... tenker også på det forrige innlegget ditt! Det er så koselig å se.... Jeg er også selv veldig glad i farger....så denne hvite stilen overalt kommer ikke til å vare så veldig lenge hos meg...
    Men men, ...får prøve ei stund!
    Ha en hyggelig kveld!

    SvarSlett
  4. WOW..., de så fantastisk flotte ut! Hvis de bare smaker halvparten så godt som de ser ut så er de kjempegode... :O)

    Ha en fortsatt fin kveld!

    SvarSlett