tirsdag 2. november 2010

Mymlen og Mys store vårrulle verksted.

 På jobben hos Mymlen bruker vi å arrangere
felleslunsj for alle ansatte en gang i mnd.
Dette tiltaket går på omgang mellom 4 poster,
 og vi er ca mellom 18 - 25 ansatte
som spiser lunsj sammen den første fredagen i mnd.
Veldig positivt og hyggelig for oss alle.

Så nå har vi spist oss gjennom både
rømmegrøt, spekemat og fiskesuppe.
Menyen skal være hemmelig for de andre postene.
Denne mnd har Mymlen tatt på seg oppdraget med å finne
på noe spennende å servere sine kollegaer til denne felleslunsjen.

Men da måtte hun få hjelp av sin lillesøster My.
Hun tok dette oppdraget på ramme alvor og
sammen har vi nå åpnet
 " Mymlen og Mys Vårrulleverksted "

Det er ikke noen liten porsjon som skal lages,
skal det bli nok til alle.
Og helst en smakebit til resten av familien også,
når vi først er i gang.



Fredagen handlet vi inn og lagde fyllet.
Lørdagen rullet vi og frityrstekte.
Så vi snakker om serieproduksjon og arbeidsfordeling de lux.

Hvis du skal lage vårruller,
 så behøver jo ikke porsjonen være så stor som denne.
Man kan begynne i mindre målestokk.

Vi kjøpte inn følgende ingredienser :
Frosne pakker med vårrulldeig i flak.
 De finnes i forskjellige størrelser, både store, mellom og små.
Vi brukte mellom str med 50 i hver pk. 4 pakker
Asia butikker fører disse som frosne.
Stor fl wok olje til å steke i.
Sesamolje til smaksetting, gir en deilig nøtteaktig smak.
Fersk revet hvitløk og fersk ingefær rot.
Hakket chili, så mange som du tåler.
Salt og pepper, smak deg fram.

Revet gulrot, vi brukte 2 kg ( har elektrisk rivjern )
Spisskål, strimlet fint og stekt lett, forvellet i litt olje i stekepannen.,
slik at det " ramler " sammen.

 
Kyllingkjøttdeig, 5 pk stekt i panna,
smuldres opp med gaffel.


Risnudler, eller kalles det også glassnudler.
Fåes også i Asia butikker.
Kok opp stor kasserolle med vann, trekk fra plata og
tilsett nudlene.
La ligge i vann ca 2 min, siles og
 klippes opp med saks i passende biter.


 2 store kopper Polly Peanøtter, knust i hurtigmikser.


Da var fyllet klar.
Nå gjenstår selve innrullingen.
Pakkene med vårrull deig tines i romtemperatur,
til de kan taes fra hverandre uten at de ødelegges.
 Hele pakken legges i ett vått kjøkkenhåndkle,
slik at de ikke tørker ut.


Fyllet pakkes inn og " limes " sammen,
 legges med skjøten ned.
Som lim bruker vi å ta ca 3 ss hvetemel i en skål,
 tilsetter vann til en tykk grøt, tar litt av dette på fingertuppen
og limer hjørnet fast. Dette holder godt,
slik at rullen ikke åpnes under steking.


Frityroljen må være varm nok, uten å være for varm, slik at rullene blir brente.
Vi måtte ta litt pauser innimellom og sile den varme oljen underveis.

Ha et passende lokk i nærheten for sikkerhets skyld, dersom uhellet skulle være ute.
Dersom oljen ikke er varm nok, så suger vårrullen for mye fett til
seg og blir dvask og ikke så sprø som vi ønsker.

Vi fikk ca 180 vårruller utav denne porsjonen med fyll.
Da skal nok både kollegaer og familien bli mette og fornøyde.
Så kan man servere litt salat til, chilisaus fra flaske og evt kokt ris.



5 kommentarer:

  1. mmm, ser kjempe godt ut!
    Klem Igi

    SvarSlett
  2. Gurimalla... 180stk vårruller..det var litt av en jobb!
    God lunsj :O)
    Klem

    SvarSlett
  3. Tror at vi skal utvide reportuaret litt, hva med strimlet biff? Eller elg?

    SvarSlett
  4. hahaha , morsom overskrift på indlæg , og jeg må sige at du er MEGET flink i et køkken . jeg spiser gerne vårruller men jeg har ikke tålmodighed til at fremstille dem...

    Klem Vilma

    SvarSlett
  5. Hei Mymlen

    Da bestiller jeg gjerne vårruller og berlinerktranser som du og my er så flinke til å lage hvert år. Har fått smaksprøver hvert år. Dette ser så deilig ut. Du og my er flinke dere.

    SvarSlett