tirsdag 14. september 2010

Oliven - og Fetaost Snurrer

Jeg har gjort en ny vri med rundstykkedeigen, nemlig
Oliven - og fetaost snurrer.
Kjempegode var de, lagde en stor porsjon
og frøs ned til senere bruk i høst.
Er sikkert gode å ta fram som tilbehør til
en suppe eller en gryterett


Du kan bruke din vanlige rundstykkedeig,
jeg tilsatte svarte og grønne grovhakkete olivener uten sten.
Hadde også en stor pose svensk rugmel,
brukte halvt av det og resten hvetemel.
Kan sikkert også bruke fin sammalt hvete.
En boks med fetaost i tern, den man bruker til salater.
Strødde også på toppingen, tranebær og pinjekjerner.

Kjevlet ut et avlangt stykke,
hvor jeg la på kaldt smør høvlet med ostehøvel.
" Rikelig smør ", som brødrene Price sier


Rullet den så sammen og skar i skiver,
penslet med sammenpisket egg.

Stekes gyldenbrune ca 20 min.
180 gr sånn cirka.
Jeg strødde også på litt grovmalt pepper,
 flaksalt og litt urtekrydder før steking.


Fin som en liten lunsjrett sammen med en kopp te.
Velbekomme.


1 kommentar: